Blog RSS






Süd-Tirollers

Hoe gelukkig kan je worden van een wijnvondst? Heeft u dat ook wel eens, dat je ineens zo’n moment hebt dat je weet waarom je doet wat je doet. Dat je weer voelt ‘what makes you tick’. Je passie. De reden waarom werk niet als werk voelt, maar gewoon, als je hobby. Nu is wijn sowieso het meest geweldige product waar je mee bezig kan zijn: iedereen associeert wijn met samenzijn, gezelligheid, vrolijkheid, gekkigheid, diepe gesprekken, enfin, vul maar aan. Maar in mijn métier heb je ook te maken met administratie, leveringscondities, zeg maar de wat saaiere kant. En net toen ik dacht: “pfff, wat een gedoe!”, kreeg ik een geweldig interessante aanbieding: of ik wilde kijken naar een paar wijnen uit Noord-Italië, of...

Lees verder



Elzas wijnen van Joseph Catin

Geen betere voorbode van de lente dan dat heerlijke witte goud, in het Limburgse land steken ze hun kopjes alweer boven de zwarte aarde uit: asperges!! Nu even geen groen gegrillde met olijfolie en knoflook – later weer, van de zomer - en laat u niet verleiden door de hipsterversies met geroosterde quinoa, een kwak mierikswortelpasta en granaatpitten of God knows wat voor ellendigheid ze er verder bij verzinnen. Nee, gewoon eerlijke, witte asperges, koud opzetten met handje zout en suiker, bij pruttelen van het water een minuutje of twee koken en dan vuur uit en de asperges nog lekker even in hun sop laten gaar’ koken’ gedurende 20 minuten. Neem de beste aardappel (vastkokend!) die je kan vinden, gewoon...

Lees verder