2 top wijnhuizen uit Italië - Bocelli wines & Tenute Robino


Toen ik vorige jaar een keer door Italië trok met de auto ben ik bij 2 geweldige wijnhuizen gestopt.

De eerste is gelegen is Toscane. Vlakbij San Gimignano, gelegen in de mooie Toscaanse heuvels ligt het wijnhuis Bocelli. Ik was nieuwsgierig hoe en of een Operazanger wijnen kan maken. Er wordt hier echter al 3 generaties lang prachtige wijnen gemaakt. Lang voordat Andrea Bocelli beroemd werd door zijn muziek, was de Bocelli-familie al bekend door haar wijnen. Sinds 1881 maakt de Bocelli-familie al klassieke Italiaanse wijnen op hun kleine landgoed in Toscane. Dat de Bocelli’s al meer dan 130 jaar wijn maken, proef je terug in de kwaliteit van hun wijnen. Van de goedkoopste tot de duurste wijn, elke fles is pure topkwaliteit waarvan je met elke slok geniet.


Ik heb voor u geselecteerd:

  • Een Sangiovese uit 2016 a € 11,75
  • De famous Tenor Red uit 2017 a € 13,00
  • Een Chardonnay di Toscane 2018 a € 10,95en
  • Een Vermentino uit 2018 a € 10,95

 

Het fraaie Puglia (ook wel bekend onder de naam Apulië) is gelegen in de hak van de laars, het uiterste Zuidoosten van Italië. Hoewel de regio bekend staat om haar olijven, is Puglia een van de belangrijkste wijnstreken van het land. De streek Salento is het kloppend hart van de wijnproductie in Puglia. Met de beide bekende wijnen Negroamaro en vooral Primitivo werd Puglia op de wereldwijnkaart gezet.

De wijnregio kent 4 DOCG wijnen en maar liefst 28 DOC wijnen. Een kwaliteitsgebied dus.

Eén van de toonaangevende wijnhuizen is Tenute Rubino. 

In het midden van de jaren ’80 startte de familie Rubino een wijnboerderij in deze regio. Oprichter Tommaso Rubino, had veel geloof en vertrouwen in de kwaliteit en het productiepotentieel van de regio Salento. Zijn zoon Luigi bouwt verder door op de passie van zijn vader. Vanaf 1999 richtte hij 200 hectare wijngaarden in voor hoge kwaliteitswijnen, verdeeld over vier landgoederen. Tevens bouwde hij een moderne wijnkelder in Brindisi voor het maken van nieuwe innovatieve wijnen zoals Negroamaro en Primitivo die door de grote vraag naar cepage wijnen ( gemaakt van één druivenras) een steeds belangrijkere plaats innemen in de regio Apulië

Ik koos voor:

  • Marmorelle Bianco 2017 € 11,50
  • Marmorelle Rosso 2014 € 11,50
  • Premitivo Punta Aquila 2017 € 14,25
  • Negroamaro Miraglio 2016 €13,50

Bekijk de wijnen hier