Bodegas y Viñedos Vega Real


Zoefffff, oppassen geblazen, ze schieten ons weer voorbij op de weg, de Harley’s met daarop de notarispensionado. De zonnebrand is inmiddels niet aan te slepen, de blauwalg alweer gespot. Je zou zeggen: WIT!! ROSÉ!! Nu!! Jaaaaahhh, heus, ze komen er echt aan. Maar degenen die mij wat beter kennen weten dat ik niet altijd even voorspelbaar ben en trouwens, het is nog maar zo kort geleden dat ik het ijs van mijn auto krabde...... ik wil een overgangsperiode. Ik zat net te denken wat voor spannends ik in mijn eh, glas, wil, toen ik gebeld werd door mijn goede vriend Juán uit Valladolid. Of ik interesse heb in een Ribera del Duero. Het betreft een klein partijtje Vega Real Crianza 2012 en 2013. Whaaat?? Reserveren die handel. En zie hier het resultaat. Sensueel, spannend, tikkie dreigend, of, in wine lingo: rode bes, braam, kruidigheid (peper, paprika), tabak, hout, een drup vanille, en zelfs nog een vleug chocola. Dit is lekker en niet zomaar lekker, maar WOOOW, dit is demasiado bueno!! Té lekker!! En die prijs … die is ridículo

Alle gekheid op een (wijn)stok: dit is een voortreffelijke wijn, die kan je al je gasten voorzetten, je rooie kop aan het einde van de avond komt niet alleen door deze goddelijke Spanjaard maar ook door alle complimenten die hij je bezorgt…

Klik hier en bekijk onze aanbiedingen!