Champagne Gallimard Pere Et Fils


Champagne is voor ons eigenlijk altijd een ongrijpbaar product. We kennen het slecht, drinken het te weinig en vinden het eigenlijk altijd te duur. Daarnaast heeft Champagne een licht patserig imago. Okay, vooruit, met oud en nieuw een glaasje, maar dat is het dan ook ongeveer.

Jammer! Want Champagne is een bijzonder mooi product, geschikt om te drinken bij de lunch, of bij een mooi diner, als begeleider van een carpaccio van langoustines, schaal- en schelpdieren. De bubbeltjes maken dat het lekker wegdrinkt en geven je zelfs een opkikker. Mede hierdoor is Champagne ook uiterst geschikt als aperitief.

 

 

De prijzen van vele bekende Champagnes zijn, mede door de marketingkosten om de naamsbekendheid te stimuleren, aan de hoge kant. Kleinere, onbekende huizen, willen deze extra opcenten vaak niet hanteren en kunnen hun Champagnes dus voor een heel andere prijs verkopen. Dat wil absoluut niet zeggen dat deze Champagnes minder van smaak zijn. Integendeel zelfs.

Een mooi voorbeeld zijn de Champagnes die ik tegenkwam van het huis Gallimard Père et Fils. Zij maken Champagne sinds 1930. Door de unieke ligging van de wijngaarden die zich bevinden op hellingen met uitzonderlijke zonneschijn in Les Riceys – beroemd om zijn prachtige Pinot Noir Champagnes, hebben de huidige eigenaren Didier en zijn zoon Arnaud een reputatie wat betreft het maken van een gecontroleerde en evenwichtige Champagne. Voor de huidige cuvée hebben ze een Médaille d’Argent gekregen tijdens het Concours Général de Paris 2019.