De Bordeaux Special


Tijdens een van mijn recente reizen door Bordeaux, op zoek naar mooie wijnen voor dit najaar en de Kerstperiode, heb ik een van mijn mooiste ontdekkingen van de afgelopen jaren gedaan. Ik kwam terecht bij een van de oudste negociants, de Sichel familie uit Bordeaux. De familie Sichel is in 1883 neergestreken in deze regio. Rond 1938 werden zij mede-eigenaar van Chateau Palmer en in 1961 werd ook Chateau Angludet gekocht. Beide A.C. Margaux. Hierna werd in 2002 nog Chateau Argadens gekocht. Deze Bordeaux Supérieur behoort tot één van de beste in zijn categorie. Daarnaast bezit de familie nog een wijngoed in de Corbières.

Uit de vele wijnen die ik die dag geproefd heb, heb ik een selectie gemaakt welke ik u met trots kan aanbieden en aanbevelen. Ook heb ik deze keer enkele halve flesjes en magnums weten te reserveren voor u.

Het zijn allemaal wonderschone wijnen welke het goed zullen doen tijdens uw kerstdiner. Of bij knetterend haardvuur tijdens een lange, koude winteravond, waar ik inmiddels naar verlang. Daarnaast kunnen deze geweldige wijnen ook nog jaren rijpen in uw kelder. Ik raad u aan mooi glaswerk voor deze Bordeaux wijnen te gebruiken, ze verdienen het…