Het Grote Pinot Grigio Festival


Italiaanse wijn doet de harten van menig wijnliefhebber sneller kloppen. Want Italië heeft nogal wat te bieden. Vele tientallen vergeten druivenrassen, oeroude tradities en een schare wijnmakers die hun bedrijf de afgelopen jaren grondig hebben gemoderniseerd.

Eén van de bekendere druiven is de Pinot Grigio. De Pinot Grigio is een Italiaanse druifsoort die tevens in Frankrijk bekend staat als de Pinot Gris.

Deze druif is een overwegend droge, frisse witte wijn met medium tot hoge zuurgraad. De wijn smaakt naar bessen, citrus en perzik waardoor 'ie een fris en fruitig karakter krijgt. Ook proef je bij sommige Pinot Gris wijnen tonen van amandelen, honing en gember. Door z'n frisse en fruitige karakter is de Pinot Grigio vaak een allermansvriend op een (zomerse) borrel of bij het aperitief. 

De meeste Pinot Grigio zijn monocépage, dit betekent dat de wijn van slechts één druivenras gemaakt is. Van nature heeft de druif de nodige suikers, waardoor de wijn zeker wat zoeter van smaak kan zijn. Het klimaat, maar ook het terroir en de productiemethoden zijn uiteindelijk samen van invloed op het karakter van de wijn.

Met veel zorg heb ik onderstaande wijnen voor u geselecteerd.

Bekijk de wijnen hier