Maison Sichel


Maison Sichel, negociants en vin.

Maison Sichel heeft eigen wijnen en heeft daarnaast wijnen ‘en négoce’. Wat de eigen wijnen betreft heb ik gekozen voor La Réserve d’Angludet uit 2014, Château Palmer uit respectievelijk 2014 en 2012, de Alter Ego de Palmer uit 2014 en 2012, en Château Argadens uit 2014.

2014 is in mijn opinie een zeer interessant jaar. Kenmerkend zijn de frisheid en elegantie, die samenkomen met een goede structuur. De wijnen zijn hierdoor al jong heerlijk te drinken, maar daarnaast hebben deze wijnen bovendien een groot bewaarpotentieel.Tevens heb enige “grote” wijnen van andere jaargangen voor u geselecteerd.

Château Palmer (AOC Margaux) is een van de meest prestigieuze Bordeaux die er te vinden zijn. Deze Margaux behoort tot de absolute wereldtop. De familie Sichel is sinds 1938 mede-eigenaar van dit chateau.

De tweede wijn van dit château, de Alter Ego de Palmer (AOC Margaux), komt van dezelfde wijngaarden en heeft dezelfde karakteristieke smaak maar kan veel eerder worden gedronken. Merlot is de dominante druif, waardoor deze wijn lekker soepel is en binnen drie jaar na de oogst al kan worden gedronken. Je proeft heerlijk, intens fruit.

La Réserve d’Angludet (AOC Margaux), tweede wijn van Château d’Angludet, heeft onder de Margaux één van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een topper van jewelste. We bieden deze wijn aan in halve, hele en magnum flessen.

Château Argadens (AOC Bordeaux Supérieur) werd door de familie Sichel in 2002 aangeschaft en ligt 60 km ten zuiden van Bordeaux. Er werd grondig geïnvesteerd; de wijngaard werd op de schop genomen, de aanplanting geïntensiveerd en men ging gebruik maken van moderne wijnproductiemethoden teneinde de terroir zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Dit chateau brengt slechts één rode en één witte wijn voort, maar dat zijn geweldige wijnen die ieder jaar in de prijzen vallen.

Uit de selectie die Sichel als négociant aanbiedt heb ik een paar wijnen geselecteerd die qua prijs-kwaliteitverhouding met kop en schouders boven de rest uitstaken:

Château Lanessan 2011. (AOC Haut-Médoc) De Haut Médoc is het zuidelijkste en meest prestigieuze deel van de Médoc De wijnen van dit château behoren tot de beste van de appellation.

Château Perron 2011. (AOC Lalande de Pomerol) Deze wijn heeft een wederopstanding meegemaakt door toedoen van de wijnmaker, die zich met heel veel passie en expertise heeft geworpen op dit uitzonderlijke terroir waardoor het nu één van de topwijnen van zijn appellation is.

Château du Glana 2011. (AOC Saint-Julien) Moderne, elegante en karaktervolle wijn met appellation Saint-Julien. Omgeven door zijn bekende buren (Ducru-Beaucaillou, Branaire-Ducru, Beychevelle and Gruaud-Larose), is du Glana een geweldige manier om wijn uit deze regio beter te leren kennen.

Chateau Ferran 2014 (AOC Pessac-Léognan) Twee-derde Merlot, één-derde Cabernet-Sauvignon, dit is een heerlijke dinerwijn met een groot bewaarpotentieel. Eén van de fijnere Pessacs.

Petit Guiraud 2013, (AOC Sauternes). Petit Guiraud zag het licht in 2011 als 2e wijn en vormt de nieuwste uitdaging van Château Guiraud. Met zijn perfecte balans en delicate suikers gecombineerd met wat Sauvignon vormt dit halve flesje een heerlijke begeleider van desserts, Roquefort en foie gras.