Côte de Boeuf


Côte de Boeuf is voor een echte vleesliefhebber als ik een waar feest. Dit is toch wel ongeveer het mooiste stuk vlees waarmee je kunt werken en het is verrassend makkelijk klaar te maken thuis.

6 personen:
Stuk Côte de Boeuf van ca. 750 gram
1 dl olijfolie extra vergine
2 tenen knoflook
4 takjes rozemarijn
4 takjes salie
zeezout
versgemalen zwarte peper 
roomboter (bij voorkeur geklaarde boter, bij supermarkten verkrijgbaar)

Bereidingswijze:
Het vlees dient op kamertemperatuur te zijn voordat het bereid wordt.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe knoflook, rozemarijn naalden, salieblaadjes en olijfolie in de vijzel of keukenmachine en maal deze fijn tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout. 

Neem een grote braadpan en verhit hier 2 eetlepels boter in. Bak de Côte de Boeuf rondom aan totdat het vlees een mooie goudbruine kleur heeft. 

Leg het vlees vervolgens in een braadslee en begiet het met de kruidenolie. Zorg dat het vlees volledig bedekt is met de olie (gebruik de handen!).

Zet het vlees 15 minuten in de voorverwarmde oven, dan wordt het prachtig rosé gegaard.  Een vleesthermometer kan handig zijn hierbij.

Haal het vlees daarna eruit en laat het circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Snijd het vlees in mooie plakken en serveer.

 

Lekker met een frisse salade en knapperig stokbrood of een gepofte aardappel en drink er een rode Zuid Afrikaanse wijn uit onze aanbieding