Kalfsentreôte met paddenstoelen en kappertjes


U heeft hiervoor nodig:


4 kalfsentrecôtes

25 g (geklaarde) boter (geklaarde boter is tegenwoordig in de supermarkt te krijgen en kan tot een hogere temperatuur verhit worden dan gewone roomboter, ideaal om vlees mee dicht te schroeien dus!)

3 eetlepels walnotenolie

250 g kastanjechampignons, in kwarten

1 kleine rode ui, in ringen

2 eetlepels grof gehakte walnoten

1 eetlepel kappertjes, uitgelekt


Bereiding:


Bestrooi het vlees met zout en laat het in ca. 40 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een braadpan. Dep het vlees droog, bestrooi het met peper en bak de entrecôtes in de boter aan beide kanten bruin en in 3-4 minuten rosé. Leg de entrecôtes op een schaal en houd ze in een op 75 C voorverwarmde oven warm.

Veeg met een stukje keukenpapier de boter uit de pan. Verwarm nu in dezelfde pan de notenolie en bak hierin de paddenstoelen al omscheppend 2 minuten.

Voeg de uiringen en de walnoten toe en bak alles in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de kappertjes door de paddenstoelen en laat ze heel even warm worden.
Schep de paddenstoelen over het vlees en serveer.