Paella met zeevruchten


Benodigde ingrediënten voor 4 personen:

  • 2dl olijfolie
  • 15 gamba’s
  • 10 langoustines
  • 250 gram inktvisringen
  • 1 uit gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kipfilet in stukjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 draadjes saffraan
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 400 grs paella rijst
  • peper en zout naar smaak

Giet lekker overdreven olijfolie in een paellapan (koekenpan werkt ook prima!). Bak daarin de langoustines aan met peper, zout en wat knoflook. Haal ze uit de pan als ze goed gebakken zijn. Bak ui, paprika en knoflook aan in dezelfde olie en voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe.

Daarna voeg je de inktvis ringen en eventueel stukjes kipfilet. Bestrooi met peper, zout, beetje (gerookte) paprikapoeder, safraan en venkelzaad. Als dit half gaar is voeg je de rijst toe en bak je die 2 minuten aan totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens een glas witte wijn toe. Kook in op hoog vuur. Als het verdampt is voeg je kippenbouillon toe tot aan de rand van de pan. Je mag dan nog 1 x roeren door de pan met rijst en dan laat je die zachtjes doorkoken. Voeg na 10 minuten nog wat losse venusschelpen, mossels en garnalen toe en druk die zachtjes weg in de rijst met bouillon. Nog ca. 10 minuten extra door laten sudderen. Proef de rijst met een lepel voor de juiste bite. De pan haal je af en toe van het vuur en beweeg je heen en weer zodat de rijst los blijft van de pan, maar niet de laatste 5 minuten zodat die een beetje aankoekt. Strooi eventueel paellakruiden en of colorante toe. Op het laatst voeg je de langoustines op de paella.

Laat niet al het vocht droogkoken. Je kan de paella eventueel afdekken met aluminiumfolie en laat 5 minuten staan.