Recept Italiaanse topwijnen - Gnocchi met prosciutto en salieboter


 

Nodig voor 2-4 personen*:

  • pakje gnocchi van de supermarkt (ja, heus!)
  • 6-10 plakjes prosciutto, grof of in kleinere stukjes gesneden
  • 200 g boter
  • 2 eetlepels salieblaadjes (of zeg 6 grote blaadjes)
  • sap van halve citroen
  • Parmezaanse kaas naar believe, Pecorino is ook prima
  • versgemalen zwarte peper 

Bereidingswijze:

  • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken
  • Neem een grote koekenpan waar de gnocchi in passen
  • Smelt de boter op hoog vuur en voeg de salie en prosciutto toe
  • Laat de boter goudbruin, en de salie en prosciutto knapperig worden
  • Voeg er wat citroensap bij om te voorkomen dat de boter verbrandt
  • Voeg de gare gnocchi toe, schud de pan goed, zo voorkom je dat de gnocchi aanbranden en zorg je ervoor dat ze goed bedekt worden met al het lekkers.
  • Serveer heet op verwarmde borden, en met Parmezaanse kaas (of Pecorino) en (veel) versgemalen zwarte peper.

Buon appetito! (vooruit, voor deze keer voor hen die streng in de leer zijn)

* afhankelijk van of je het als voor- of hoofdgerecht serveert.