Nodig voor 2-4 personen*:
- pakje gnocchi van de supermarkt (ja, heus!)
- 6-10 plakjes prosciutto, grof of in kleinere stukjes gesneden
- 200 g boter
- 2 eetlepels salieblaadjes (of zeg 6 grote blaadjes)
- sap van halve citroen
- Parmezaanse kaas naar believe, Pecorino is ook prima
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken
- Neem een grote koekenpan waar de gnocchi in passen
- Smelt de boter op hoog vuur en voeg de salie en prosciutto toe
- Laat de boter goudbruin, en de salie en prosciutto knapperig worden
- Voeg er wat citroensap bij om te voorkomen dat de boter verbrandt
- Voeg de gare gnocchi toe, schud de pan goed, zo voorkom je dat de gnocchi aanbranden en zorg je ervoor dat ze goed bedekt worden met al het lekkers.
- Serveer heet op verwarmde borden, en met Parmezaanse kaas (of Pecorino) en (veel) versgemalen zwarte peper.
Buon appetito! (vooruit, voor deze keer voor hen die streng in de leer zijn)
* afhankelijk van of je het als voor- of hoofdgerecht serveert.