Ribeye met tijm


  • Stuk ribeye van ongeveer 1 pond
  • Paar takjes tijm
  • 3 - 4 tenen knoflook: eerst kneusen, dan in de lengte in drieën
  • 80 ml olijfolie
  • Ongeveer 5-6 eetlepels aceto balsamico
  • Grof zeezout (gerookte sea salt flakes van Maldon zijn heerlijk)
  • Grove zwarte (witte mag ook) peper

1. Verhit een grillpan of -plaat goed, strijk wat olie over de ribeye en leg ‘m in de pan of op de plaat, ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.

2. Doe terwijl het vlees lekker aan het grillen is de olijfolie, aceto balsamico, grove zout en peper en de blaadjes tijm (als je geen zin hebt: gewoon de hele tak!) in een schaal.

3. Laat de gegrilde ribeye even rusten op de plank, en snijd hem na een paar minuten in mooie schuine plakken van ongeveer 1 cm.

4. Gooi het vlees bij de ‘marinade’, hussel het geheel en voeg bij opdienen naar smaak extra gemalen peper en zeezout toe.

5. Heerlijk in combinatie met een jacket potato (met gezouten boerenboter of zure room met bieslook) en veldsla. En met de [wijn vermelden]