Recepten — Recepten RSS



Côte de Boeuf

Côte de Boeuf is voor een echte vleesliefhebber als ik een waar feest. Dit is toch wel ongeveer het mooiste stuk vlees waarmee je kunt werken en het is verrassend makkelijk klaar te maken thuis. 6 personen: Stuk Côte de Boeuf van ca. 750 gram 1 dl olijfolie extra vergine 2 tenen knoflook 4 takjes rozemarijn 4 takjes salie zeezout versgemalen zwarte peper  roomboter (bij voorkeur geklaarde boter, bij supermarkten verkrijgbaar) Bereidingswijze: Het vlees dient op kamertemperatuur te zijn voordat het bereid wordt. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe knoflook, rozemarijn naalden, salieblaadjes en olijfolie in de vijzel of keukenmachine en maal deze fijn tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.  Neem een grote braadpan en verhit hier...

Lees verder