Tagliatelle met garnaaltjes en doperwtjes


Benodigdheden 4 personen:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels muntblaadjes
  • 1 citroen, het sap ervan
  • 10 eetlepels roomboter
  • 3 ons Hollandse garnaaltjes
  • 250 gram diepvries doperwtjes
  • 300-350 gram tagliatelle

Bereidingswijze:

  • Hak de knoflook fijn
  • Hak de muntblaadjes grof
  • Smelt de helft van de roomboter in een pan met zware bodem, en voeg de knoflook toe
  • Bak totdat de knoflook zacht is, en voeg de garnaaltjes toe
  • Roer en voeg (eventueel zout en) peper toe
  • Voeg de helft van het citroensap toe
  • Kook de doperwtjes tot ze nét gaar zijn – pas op, niet te lang! – en voeg ze bij de garnaaltjes
  • Kook de tagliatelle al dente in gezouten water (water moet de smaak van zeewater hebben) 
  • Laat de tagliatelle uitlekken en voeg bij de garnaaltjes en doppertjes
  • Voeg munt en resterende boter en citroensap toe
  • Goed mengen en dien op op voorverwarmde borden

Heerlijk met een mooie Chardonnay, de perfecte partner voor het Hollandse (ook wel grijze genoemd) garnaaltje. Trouwens, ook een lichtgekoelde Pinot Noir is zeer aangenaam erbij!